Bliv klogere på mindfulness

Bliv klogere på mindfulness

Mindfulness

I korte træk er mindfulness; kunsten at være i nuet. Her er der altså tale om en tilstedeværelse hvor alle sanser er vågne. 

Mindfulness stammer oprindeligt fra buddhismen. Det handler om at være opmærksom og nærværende og samtidig ikke dømme eller tillægge tingene større betydning eller en anden værdi end den, der er til stede i nuet.

Det er vigtigt at huske på, at det ikke handler om at ignorere følelser eller tanker men blot om, at observere dem med nysgerrighed og accept. Du lærer ikke at lade tankerne eller følelserne stikke af med dig. Samtidig med at du lærer ikke at identificere dig med dem. 

Du vil i sidste ende være i stand til at møde verdenen, omgivelserne og dig selv samt andre på en helt ny måde. Derigennem vil du også komme til at skabe nye muligheder for dig selv og dine nærmeste.

Mindfulness uddannelse

Gennem en Mindfulness uddannelse kan der være to veje at gå. Enten søger du uddannelsen for din egen personlige skyld eller som et led i dit professionelle virke. Uanset hvilken af ovenstående grunde du har til at gå mindfulness vejen er det ikke sikkert, at det ene udelukker det andet.

En mindfulness uddannelse for din egen skyld kan gavne dig på mange områder. Ønsker du eksempelvis et liv hvor du møder hver eneste øjeblik uden drama, uden tankemylder, uden stress og uden angst? Du behøver ikke længere at skulle bekymre dig alt ting, men derimod have et mere enkelt liv med en indre frihed. Når alt det er sagt tænker du nok at det ikke kan lade sig gøre. Men det kan det.

Det er ikke nemt og det kræver noget af en indsats, men i sidste ende vil det være det hele værd.

Ønsker du derimod at tage uddannelsen som et led i dit virke så får du fat i et fantastisk værktøj. Arbejder du eksempelvis i en personale eller HR funktion? Er du selvstændig underviser? Eller har du på anden vis med mennesker at gøre i dit professionelle liv? Og har du samtidig en drøm om, at kunne komme endnu tættere og dybere med dig selv og dine klienter? Så er mindfulness vejen frem.

Når du lærer at formidle mindfulness og herved skabe denne ro og balance som gør det til et så fantastisk og effektivt virke og hjælpe middel, kan du virkelig begynde at mærke en klarere sammenhæng hos din organisation, dit team, dine medarbejdere, dine klienter og kunder og ikke mindst hos dig selv. 

 

 

3 Comments on “Bliv klogere på mindfulness

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*