Alternativ næsespray mod stoppet næse

Alternativ næsespray mod stoppet næse

Stoppet næse – sommer og vinter

Vi kender det allesammen godt, næsen er stoppet, hovedet føles dobbelt så stort, det er svært at smage og lugte, og når man skal sove er det svært at falde i søvn. Og når man så endelig falder i søvn, sover man dårligt og vågner op med tør mundhule og svælg. 

Man kan være forkølet, det kan ske både sommer og vinter, eller man kan have allergi, det har man oftest om sommeren, medmindre man lider af dyreallergi, så forekommer det også både sommer og vinter.

Der findes gode råd til at mindske ubehaget ved forkølelser, man kan sove med hovedet løftet på en ekstra pude, eller sove i et køligt rum, eller man kan drikke rigeligt med væsker.

Det er ubehageligt, men heldigvis findes der jo flere produkter der kan afhjælpe stoppelsen. For hvem kender ikke den vidunderlige følelse af velvære, der opstår, lige efter at næsesprayen virker og der er er hul igennem til næsehulen. 

Den almindelige næsespray

De almindelige næsespray, udmærker sig ved at de er let tilgængelige. De kan købes på apoteker, ved materialister og i supermarkeder. De fungerer rigtigt godt, og findes i flere dufte, og til alle aldre, fra spædbarnet til pensionisten. Virkningen holder længe, helt op til 12 timer.

Næsesprayen virker ved at at sammentrække de hævede slimhinder i næsehulen, der gør at næsen er tilstoppet. I beholderen er der et aktivt stof, som bliver forstøvet og spøjtes ind i næsen, det gør at størst mulig overflade bliver dækket. Næsesprayen er effektiv, og virker hurtigt, og så nedsætter den risikoen for at der kan opstå smerter i ørerne som følge af forkølelse, eller nedsætter risikoen for den ubehagelige bihulebetændelse.

Pas nu på!

Apotekerforeningen har offentliggjort en pressemeddelelse, der indeholder en undersøgelse over danskernes adfærd, i forbindelse med brug af næsespray. Pressemedelelsen påpeger en stor stigning i brugen af næsespray, forbruget af næsespray er steget 45% fra 2013 til 2019. Årsagen menes at være, at den nemme tilgang til næsespray, gør at man som forbruger mere ser næsesprayen som en forbrugsvare, end som medicin. Man bør højest bruge næsespray i 10 dage i træk, herefter svækkes virkningen, og man oplever at måtte bruge mere og mere, for at opnå samme resultat. Og sådan kan der opstå afhængighed af næsespray.

Det naturlige alternativ

Der findes næseprayer på markedet, der kun indeholder naturlige ingredienser. Det har den fordel at der ikke er lige så stor risiko for afhængighed, og den kan bruges længere. Den type næsespray er meget populær i sydøst asien, du kan finde mere om den her: stoppet næse

2 Comments on “Alternativ næsespray mod stoppet næse

  1. Simplebalance.dk Hejsa, Nu læste jeg lige “Alternativ næsespray mod stoppet næse” og jeg er ikke helt enig i jeres artikel. Det kommer jo meget an på hvem man er som person om man er til det eller ej.
    Theodor

  2. hej Det er ikke så ofte at jeg følger med på blogs, men denne her vil jeg da bestemt følge med på!
    Venligste hilsner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*