Tre gode grunde til, hvorfor du skal lave et testamente

Tre gode grunde til, hvorfor du skal lave et testamente

Et testamente kan virke som noget, der ligger meget, meget fjernt. Og det kan jeg virkelig godt forstå. Et testamente er noget, de fleste, forbinder med døden. Og det er det på sin vis også. Men et testamente er også en rigtig god måde, hvorpå man kan sikrer sine efterladte bedst muligt. Et testamente hjælper til med, at der på ingen måde bliver skabt uklarheder omkring, hvem der skal arve hvad. 

Hvis du stadig er lidt i tvivl om, du skal få lavet et testamente, så læs med her. Jeg kommer med tre gode grunde til, hvorfor det er en god idé at lave et testamente. 

1. Et testamente giver dig en form for tryghed

Når man vælger at lave et testamente, følger der en form for ro med. Du får nemlig styr på, hvad der skal ske, når du ikke selv er her længere en dag. Hvis du har flere børn, er det også en god måde at sikre, at der ikke opstår diverse gnidninger, når dødboe en gang skal gøres op. Generelt er det bare rart at vide, at der er styr på papirerne. 

2. Din kæreste/samlever kan arve efter dig 

Hvis du har børn og er fraskilt, men samtidig har dig en kærester eller samlever, bør du være opmærksom på, at skulle du gå hen og dø, vil arven atomatisk tilgå dine børn. Hvis du ønsker at sikrer din kæreste eller samlever efter du er gået bort, er det en rigtig god idé at lave et testamente. Så sikrer du din samlever, og gør at han/hun ikke skal gå fra hus og hjem midt i sorgen. 

3. Dine børn og mine børn

Sammenbragte familier er der masser af i Danmark. Og det betyder også, at der kan komme rod i arven. Det kan være du har børn fra et tidligere forhold og således har din nye ægtefælle. Hvis i laver et testamente sikrer i hinanden. I kan også specificerer, hvem af jeres børn der skal arve hvad. Det kan være, at den ene af jer har en betydelig større indtægt end den anden, og måske personen ikke ønsker, at hans/hendes stedbørn skal have en del af den arv. 

Et testamente er helt privat, og man behøver ikke dele den med hverken venner eller anden familie. Først når du er gået bort, vil dine efterladende få lov til at se, hvad der er blevet skrevet i dit testamente. 

Hvis du ønsker at få lavet et Testamente så læs mere på legaldoc.dk. 

Etiket: , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*